Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu

sigla
Central, Pache Protopopescu, Bd. Pache Protopopescu nr. 51, Bucuresti  
0725-558-611
Categorie: Restaurant nunta

Meniuri nuntă

de la 380 lei

Meniuri botez

de la 146 lei

Parcare

în zonă

Website direct

vizitează
Actualizare info decembrie 2023

Aceasta casa a fost construita ca o locuinta, desi are centrat in interiorul ei un amplu hol de onoare, pe doua niveluri, cu rol de sala de bal sau banchet.

In forma sa originala, casa avea un spatiu destinat orchestrei. La parter, in jurul acestei sali centrale, sunt construite patru spatii care functioneaza ca saloane de primire (sufragerii).

Etajul intai pastreaza in linii mari aceeasi dispunere a spatiilor de la parter, accesul facandu-se pe o scara in spirala. Etajul al doilea a fost destinat, probabil, dormitoarelor, iar mansarda unor spatii de servicii.

Stilul arhitectual este greu de definit, ingloband in mod armonios elemente din stilurile: neogotic, neoromanesc, rustic normand, stil chalet, si Art Nouveau, la care se adauga in special la interior, motive clasice si neobizantine.

Conform informatiilor actuale, cladirea poate data din anul 1925, desi sunt izvoare care o duc in 1923. In lista Monumentelor Istorice, aceasta constructie figureaza ca apartinand Elenei Lupescu, marea iubire a regelui Carol al II-lea, dar in mod misterios or8ce legatura cu aceasta doamna a fost sters din istorie.

In prezent cladirea apartine Grupului City Grill, care a inceput si definitivat un amplu proces de restaurante intre anii 2007-2011.

Aceasta cladire - impunatoare prin gratia ei - gazduieste in prezent Hanu’ Berarilor Interbelic, al doilea restaurant sub acelasi nume, primul fiind deschis in toamna anului 2009 in Casa Soare, monument de arhitectura neoromaneasca, construit intre 1910-1914, avandu-l ca arhitect pe celebrul Petre Antonescu.

OFERTE ȘI MENIURI  ·  2023 / 2024

PETRECERI CRĂCIUN - meniuri diverse, de la 275 lei MENIURI NUNTĂ - șampanie, platouri cu fructe, de la 380 lei MENIURI EVENIMENT - cu 3 feluri, de la 203 lei MENIURI EVENIMENT - cu 2 feluri, de la 146 lei
Pentru oferte și meniuri personalizate, contactați localul și menționați LOCALURI.ro
Arată-mi ofertele

Pentru Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, consultă și:

meniurile fotografiile website facebook inapoi sus

SOLICITĂ OFERTĂ
de la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu

Gratuit, fără comision sau alte taxe

Contact direct, fără intermediari

Nume:
Email:
Telefon:
CE SE ÎNTÂMPLĂ MAI DEPARTE?

Solicitarea este trimisă către reprezentantul localului. Acesta te va contacta direct, prin email sau telefon. Citește Informarea GDPR.

Te rugăm să ne spui că ne-ai găsit pe LOCALURI.ro

0725-558-611